latinica  ћирилица
10/12/2022 |  17:29 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Porodica Vulović zahvaljujući organizaciji "Srbi za Srbe" imaće bolje uslove za život (VIDEO)

Samohrana majka Vesela Vulović (27) i njena četiri sina Rastko, Georgije, Samson i Vuk iz Јelić Potoka nadomak Teslića, zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe" i Teslićanima, imaće bolje uslove za život.
Porodica Vulović - Foto: RTRS
Porodica VulovićFoto: RTRS

Obnovljen im je sprat kuće u kojoj žive, što sami kažu nikada ne bi uspjeli.

Nema riječi kojim se može opisati sreća samohrane majke Vesele i njena četiri sina uzrasta od tri do 10 godina.

Stara i dotrajala stolarija zamijenjena je novom, urađena je izolacija i fasada, dok je unutrašnjost opremljena novim namještajem i bijelom tehnikom.

- Nisam mogla ni sanjati da će se to desiti, ja sam srećna zato što je sad mojoj djeci puno bolje, ljepše. Kad vidim da su oni srećni i ja sam srećna - kaže majka Vesela.

Soba sa krevetima na sprat i radnim stolovima, najviše je oduševila dječake.

Želim da se zahvalim svim ljudima koji su nam pomogli i obećavam da ćemo ja i moja braća jednog dana da pomognemo nekom drugom kao što ste i vi nama - kaže osmogodišnji Samson.

Rekonstrukcija kuće počela je sredinom septembra i koštala je 41.000 maraka.

Drugi sprat kuće nismo imali sredstava, nadamo se da će to nekada porodica iz svojih sredstava da realizuje, da bi imali lagodniji život.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" u Tesliću je do sada stambeno zbrinula osam porodica. Posla će imati i u narednoj godini, jer su već predložene dvije porodice kojim je neophodan novi dom.