latinica  ћирилица
13/12/2022 |  08:02 ⇒ 12:10 | Autor: RTRS

Simić Perić: Nabavka transportnih inkubatora od ogromne važnosti; Zdravlje djeteta najbitnije (VIDEO)

Transportni inkubatori su od ogromne važnosti, ali oprema je bezvrijedna ukoliko nemate specijaliste obučene za njihovo efikasno korišćenje, rekla je šefica Pedijatrijskog i neonatološkog odjeljenja Bolnice "Sveti vračevi" Bijeljina Snežana Simić Perić za naš Јutarnji program.
S ljubavlju hrabrim srcima - Foto: RTRS
S ljubavlju hrabrim srcimaFoto: RTRS

- Oprema vam ništa ne znači, ako nemate ljude koji ne znaju da upotrebe istu. Mi imamo četiri pedijatra na specijalizaciji. Moramo imati savremenu opremu - rekla je Simić Perić.

Kako ona navodi inkubatori koji se sada koriste su iz 2013. godine, iako se smatraju novim, uvijek može bolje, jer se nalazimo u periodu kada tehnologija napreduje galopirajućim korakom.

- Minute su u ovakvim slučajevima mnogo važne, ali i obučen kadar - pojašnjava Simić Perić.

Simić Perić dodaje da se iskreno raduje podršci predsjednika Republike Srpske, kao i Helikopterskog servisa.

- Meni kao pedijatru je mnogo drago što upravo predsjednik Srpske i svi čelnici podržavaju ovu akciju i nemam dilemu da će ista da prođe odlično. Kada imamo čelne ljude koje imaju volju i znaju kako da rade, akcija mora da bude odlična - kaže Simić Perić.

Napominje da je nabavka ovih inkubatora od izuzetne važnosti i dodaje da nema ništa ljepše i važnije od zdravog djeteta.

- Gradimo našu djecu i treba da im pružimo maksimalnu podršku - rekla je Simić Perić.

Za kraj Simić Perić je pozvala sve koji su u mogućnosti da se odazovu donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, 26. decembra sa početkom u 20.00 časova, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.