latinica  ћирилица
14/12/2022 |  08:48 ⇒ 08:56 | Autor: RTRS

Protojerej Darko R. Đogo: Zapad kažnjava Srbe na Kosovu zato što vole Rusiju

Postoji velika verovatnoća zaoštravanja sukoba na Kosmetu, jer Albanci žele da iskoriste zauzetost Moskve denacifikacijom i demilitarizacijom Ukrajine, da pokušaju da se približe cilju stvaranja etnički čistog regiona. Istovremeno, Zapad gura "Kosovare" da preko njih disciplinuju i potčine Srbiju, da kazne srpski narod zbog njegove neuništive ljubavi prema Rusiji. O tome je u ekskluzivnom intervjuu za Rusku gazetu govorio protojerej Darko R. Đogo, profesor, prodekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta koji nosi ime Svetog Vasilija Ostroškog Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Protojerej Darko R. Đogo za Rusku gazetu (Foto: rg.ru/Screenshot) -
Protojerej Darko R. Đogo za Rusku gazetu (Foto: rg.ru/Screenshot)

- Albanske separatističke vlasti nemaju drugu podršku za svoju terorističku vlast na Kosovu i Metohiji, osim NATO-a, čiji su vazali i pristalice - naveo je sveštenik.

Istakao je da je Sjevernoatlantska alijansa bila ta koja je dozvolila "Kosovarima" da protjeraju srpski narod.

- Albanski narod bio je vjeran tradicionalnim vrijednostima i imao je demografski bum. Vrlo brzo po "sticanju nezavisnosti" prepustio se svim porocima karakterističnim za zapadnu dekadentnu civilizaciju .Albanci više nemaju djece od Srba, nemaju koheziju, njihovo društvo je čudna mješavina zapadnih poroka i agresivne plemenske svijesti - nalasio je Đogo.

Đogo je je napomenuo da Albanci sada žele da iskoriste poslednju šansu da "riješe srpsko pitanje na Kosovu" protjerivanjem preostalih Srba iz pokrajine.

- S obzirom na to da su do sada uživali podršku Njemačke, Amerike i Velike Britanije, ne bih se iznenadio da su njihove posljednje akcije bile u potpunosti u skladu sa ovim centrima moći - istakao je profesor.

- A znamo da gde zapadne zemlje Naročito je ugrožen srpski narod južno od reke Ibar jer živi u getu, u dramatičnoj situaciji koja više podsjeća na 19. vek i otomansku okupaciju. Sve što danas možemo i da zamislimo - istakao je Đogo.

Protojerej je sa žaljenjem predvideo zaoštravanje sukoba na Kosovu i Metohiji, budući da Albanci žele da iskoriste zauzetost Ruske Federacije denacifikacijom i demilitarizacijom Ukrajine i približe se cilju stvaranja etnički čistog regiona.

- Zapad će nastaviti da gura Albance da preko njih disciplinuju i potčine Srbiju i kažnjavaju srpski narod zbog neuništive ljubavi prema Rusiji“ - rezimirao je autoritativni srpski duhovnik za Rusku gazetu.