latinica  ћирилица
14/12/2022 |  18:42 | Autor: Agencije

Dalić: Tužni smo i razočarani

Tužni smo i razočarani, ali moramo da skupimo snagu kako bi se vratili u utakmici za bronzu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, poručio je selektor Hrvatske Zlatko Dalić, prenose hrvatski mediji.
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU, ilustracija) -
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU, ilustracija)

Hrvatska je sinoć u polufinalu SP poražena od Argentine rezultatom 3:0.

- Dali smo svoj maksimum, dali smo sve od sebe, 35 minuta smo imali potpunu kontrolu, sve što smo htjeli, loptu, Mesija daleko od gola. Sve je presjekao prvi gol, nakon toga se dosta stvari poremetilo. Taj gol je definitivno usmjerio, presjekao i odveo utakmicu u pogrešnom smjeru, drugi gol je stigao nakon nekoliko povezanih grešaka. Tužni smo i razočarani, ali moramo da skupimo snagu da se vratimo do utakmice za bronzu u subotu - poručio je Dalić.

On je rekao da je njegovim igračima poslije prvog primljenog gola pala koncentracija.

- Znao sam da je važno nakon prvog gola smiriti se, kada primiš takav gol, to te malo iritira, onda primiš brzi drugi gol. Trebalo je sačuvati mir i koncentraciju. Nakon prvog gola krenuli smo naprijed, govorio sam da stanemo i smirimo se da ne bi krenula kontra, što se na kraju dogodilo - dodao je selektor Hrvatske.

Dalić je istakao da Hrvatskoj sada slijedi "veliko, a ne malo" finale.

- Utakmica za bronzu je za nas veliko finale. To je borba za treće mjesto, za medalju. Mi moramo maksimalno da se pripremimo. Bilo bi sjajno uzeti bronzu. Razlika je biti treći ili četvrti na svijetu - naveo je Dalić.

On je istakao da se nada da će kapiten Luka Modrić nastaviti da igra za Hrvatsku.

- Luka je poslije utakmice bio tužan, teško mu je pao ovaj poraz. Što je i normalno. Naša je koncentracija usmjerena na utakmicu za treće mjesto, nismo razgovarali o tome. Iskreno se nadam da će ostati u reprezentaciji. Ako se oprosti biće to velika šteta za sve navijače širom svijeta. Pokazao je toliko toga, pokazao se kao vrhunski profesionalac. Biće mu teško, ali na njemu je odluka -  zaključio je Dalić.

Hrvatska će u subotu igrati za treće mjesto na SP sa poraženom selekcijom iz meča Francuska - Maroko, koji je na programu večeras od 20 časova.

Argentina će se u nedjelju u finalu sastati sa pobjednikom večerašnjeg duela.