latinica  ћирилица
16/12/2022 |  11:41 | Autor: Agencije

Regragui: Umorni smo i iscrpljeni, ali želimo pobjedu protiv Hrvatske

Želimo pobjedu, igrači razumiju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo da završimo Mundijal na najbolji mogući način, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragui uoči utakmice za treće mjesto protiv Hrvatske.
Valid Regragui (Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh, ilustracija) -
Valid Regragui (Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh, ilustracija)

- Očekuje nas važna utakmica, uprkos razočaranju poslije poraza od Francuske. Nadali smo se finalu. Daćemo sve od sebe, umorni smo, iscrpljeni, psihički i fizički, razmišljam kako da sastavim tim, ali nastupićemo čistog srca i čiste glave - rekao je Regragui na konferenciji za medije u Dohi.

On je iznio niz komplimenata na račun Hrvatske.

- Imam veliko poštovanje za tu zemlju, reprezentaciju, imaju samo četiri miliona stanovnika, pogledajte koliko su talentovani, pogledajte njihovo zajedništvo. Imaju odličan klupski fudbal, odličan mentalni sklop, igraju u najboljim klubovima, Modrić je nevjerovatan, on ima 37 godina, jedan je od najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu i siguran sam da želi u stilu da završi takmičenje - naveo je Regragui i istakao da njegovim igračima nije potrebna dodatna motivacija.

- Svaka utakmica i svaki trenutak je važan. Naš cilj je osvojiti bronzu, ići ćemo do kraja svojih snaga. Hrvatska zna da je Maroko vrijedan poštovanja - zaključio je selektor prve afričke reprezentacije koja je stigla do četiri najbolje na Mundijalu.

Utakmica između Maroka i Hrvatske igra se sutra od 16 časova na stadionu "Al Kalifa" u Dohi.