latinica  ћирилица
18/12/2022 |  11:38 ⇒ 13:57 | Autor: Agencije

Održana komemoracija Siniši Mihajloviću (FOTO/VIDEO)

U medija centru stadiona "Rajko Mitić" održana je komemoracija Siniši Mihajloviću, velikanu srpskog fudbala koji je u petak preminuo u 54. godini života poslije teške borbe sa leukemijom.
Siniša Mihajlović (foto:EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI) -
Siniša Mihajlović (foto:EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI)

Komemoracija je počela minutom ćutanja.

Na stadionu Crvene zvezde okupile su se legende srpskog fudbala i sporta, a pored čelnika crveno-bijelih i Mihajlovićevih bivših saigrača bili su prisutni i proslavljeni fudbaleri Partizana.

Komemoracija je završena uz melodiju pjesme "Što te nema". 

Komemoracija je počela obraćanjem Zvezdana Terzića, generalnog direktora fudbalskog kluba Crvena zvezda koji je istakao da će Mihu pamtiti kao veselog dječaka.

- Dragi prijatelji, okupili smo se tužnim povodom. Ovo je jedan od najtužnijih dana. Opraštamo se od našeg druga, prijatelja, brata. Јednog od najvećih u istoriji Crvene zvezde. Dragi Siniša, pamtićemo te kao veselog dječaka, koji je izrastao u dobrog čovjeka, najvećeg srca. Otišao si prerano, ali si toliko učinio za svog života da će generacije iza tebe biti ponosne. I mi smo ponosni. Ostaje mi samo da se poklonim i kažem hvala na svemu - rekao je Terzić.

Od Mihajlovića se oprostio i bivši fudbaler Dragan DŽajić.

- Mnogo mi je žao, ostavio je veliko ime, za nas će ostati zauvijek - rekao je DŽajić.

Ljupko Petrović trenirao je Mihajlovića u Vojvodini, a potom i u Crvenoj zvezdi, a slavnog Mihe uvijek će se sjećati po velikim zajedničkim uspjesima.

- Siniša Mihajlović je bio jedan sportista hrabar, uvažen i uvijek je želeo da pobijedi. Imao sam zadovoljstvo da sam u njegovim počecima u prvoj ligi, pa onda i u Vojvodini trenirao. Znao sam ga kao talentovanog mladog igrača, iste godine doprinio je da Vojvodina bude šampion. Nas dvojicu vežu samo uspjesi. Dolaskom u Zvezdu postao je svjetski šampion. Mene vezuje i zajednička titula tadašnje države, posljednja, sa Vojvodinom titula i naravno Kup šampiona. Znaćemo poštovati Sinišu Mihajlovića. Kažu se, kada ga spominjemo, da je još uvijek živ. Hvala ti i slava ti -rekao je čuveni trener crveno-bijelih.

Nekadašnji saigrač i cimer Dragiša Binić rekao je da je Zvezda izgubila najmlađeg i najboljeg među njima.

- Dragi prijatelji, izgubili smo najmlađeg i najvoljenijeg igrača, druga, brata, prijatelja, ja i cimera, čovjeka koji nije znao za poraz, čovjeka koji je uvek hteo da pobedi. Učinio je sve da dođe do vrha, do koga je stigao. Kroz karijeru je napravio sve što jedan sportista može da napravi. Poštovao je sve, ali i držao do sebe. On nije vjerovao da može nekad da izgubi. Samo je želio da pobijedi i uvijek je bio vedrog duha i raspoložen. Mislio sam, Siniša, da ćeš se izboriti i protiv ove biolesti. Vidjeli ste kako je cijeli svijet reagovao, tek smo sad videli kakvog čovjeka smo imali. Neka mu je vječna slava i hvala - rekao je Binić.