latinica  ћирилица
18/12/2022 |  20:26 ⇒ 20:46 | Autor: TANЈUG

Skaloni: Mnogo smo "patili", ali pokazali smo da možemo sve; Martinez: Živimo san

Bila je ovo savršena utakmica, "patili" smo na nevjerovatan način, ali smo još jednom pokazali da ova ekipa može sve, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni nakon osvojene titule prvaka sveta.
Lionel Skaloni (Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel) -
Lionel Skaloni (Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel)

Argentina je u spektakularnom finalu savladala branioca trofeja Francusku poslije boljeg izvođenja penala 4:2 - 3:3 (2:2).

- Ponosan sam na sve, na apsolutno svakog igrača, na sve naše navijače. Uz sve udarce koje smo primili kroz finale ostali smo na nogama, a to ovu pobjedu dodatno čini još emotivnijom. Želim da poručim našim navijačima da uživaju i slave. Ovo je istorijski trenutak za Argentinu - rekao je Skaloni.

Јedan od junaka trijumfa golman Emilijano Martinez istakao je da je ekipa ostvarila san, ali da je očigledno sudbina Argentinaca da moraju mnogo da "pate".

- Sada živimo trenutke o kojima smo sanjali, nemam prave reči za opisati ovu sreću. Odbrana u produžecima? Sva sreća da sam to zaustavio nogom, sva sreća - rekao je Martinez, najbolji golman na Mundijalu, koji je u penal seriji odbranio udarac Kingslija Komana, a u 120. minutu na čudesan način zaustavio šut Kola Muanija.