latinica  ћирилица
20/12/2022 |  12:13 ⇒ 12:19 | Autor: SRNA

Ilić: Podržimo nabavku inkubatora, ljudski je pomoći

Poznati estradni umjetnik Miroslav Ilić rekao je da će s zadovoljstvom nastupiti na predstojećem koncertu u Banjaluci, koji je ovaj put, u okviru tradicionalne akcije i donatorske večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", posvećen nabavci transportnih inkubatora za bolnice i porodilišta širom Srpske.
S ljubavlju hrabrim srcima - Foto: RTRS
S ljubavlju hrabrim srcimaFoto: RTRS

Ilić je izjavio Srni da se uvijek odazivao na ovakve i slične humane i plemenite akcije u organizaciji predsjednika Srpske.

- Već sam nekoliko puta učestvovao i veoma se rado odazivam. I ne samo u Banjaluci, već gdje god je neka humanitarna akcija, ukoliko sam u mogućnosti - rekao je Ilić.

On je rekao da to smatra svojom ljudskom obavezom.

- Dakle, i ove godine ću biti u Banjaluci i nadam se da ću tamo vidjeti mnoge ljude kojima se radujem. A što se tiče poruke, smatram da ljudima ništa posebno ne treba poručivati jer oni znaju da je ljudski pomoći. Svako ko može na svoj način treba da pomogne - rekao je naš sagovornik.

Koncert na kome će pjevati Ilić trebalo bi da počne u ponedjeljak, 26. decembra, u 20.00 časova na Trgu Republike - plato ispred Radio-televizije Republike Srpske.

Na koncertu bi trebalo da nastupe i Marija Šestić, Maja Manojlović, Saša Matić, Aco Pejović, Vanja Mišić i Željko Vasić.

Donatorsko veče, 13. po redu, biće održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika, 26. decembra.

Na tom planu je, na inicijativu i zahtjev pedijatara iz Nevesinja, Trebinja, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Gradiške, Doboja, Bijeljine, Foče i Banjaluke, iskazana potreba da se porodilištima širom Srpske obezbijede transportni inkubatori i tako omogući savremen transport prijevremeno rođenih beba, a nosilac ovogodišnje akcije je Udruženje pedijatara Srpske.