latinica  ћирилица
21/12/2022 |  07:47 ⇒ 08:10 | Autor: BETA

Reprezentacija Argentine helikopterom evakuisana iz Buenos Ajresa (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Argentine, koja je u nedjelju osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru, danas uspjela se izvući iz Buenos Ajresa helikopterom, pošto je predviđena parada autobusom bila onemogućena zbog najezde navijača i veselja stanovništva.
Doček šampiona u Buenos Ajresu (Foto: EPA-EFE/Beto Caratozzolo) -
Doček šampiona u Buenos Ajresu (Foto: EPA-EFE/Beto Caratozzolo)

- Svjetski šampioni su preletjeli cijelu planiranu rutu u helikopterom, jer je postalo nemoguće da se nastavi put - napisala je na Tviteru portparolka predsjedništva Gabrijela Seruti i pozvala na nastavak slavlja u miru.

Prema podacima gradskih vlasti Buenos Ajresa, više od četiri miliona ljudi okupilo se duž puta kojim je trebalo da prođe reprezentacija, od kompleksa zgrade Fudbalske federacije Argentine i centra grada. Taj put je dug 32 kilometra.

Predsjednik federacije Čikvi Tapia izjavio je prije odluke o prelijetanju helikopterom da organi bezbjednosti ne dozvoljavaju nastavak puta.

- Hiljadu izvinjenja u ime svih igrača, šampiona - napisao je Tapia na Tviteru.

Fudbaleri koji su u 11.45 po lokalnom vremenu krenuli autobusom, uspjeli su da pređu desetak kilometara za tri sata. Okupljeni navijači su usporavali vožnju autobusa.

Lokalna televizija je prenijela snimke u kojima je između ostalog prikazan navijač koji je bezuspješno pokušavao da skoči na autobus tokom vožnje.

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je u nedjelju uveče Svjetsko prvenstvo pošto je u finalu u Dohi pobijedila branioca titule Francusku poslije jedanaesteraca sa 4:2, a poslije regularnog dijela i produžetaka bilo je 3:3.