latinica  ћирилица
25/12/2022 |  10:07 ⇒ 11:08 | Autor: RTRS

Predojević Samardžić: Velika važnost nabavke transportnih inkubatora (VIDEO)

Velika je važnost nabavke transportnih inkubatora, poručila je predsjednica Udruženja pedijatara Republike Srpske Јelica Predojević Samardžić, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Јelica Predojević Samardžić - Foto: RTRS
Јelica Predojević SamardžićFoto: RTRS

Akcija "S ljubavlju hrabrim srcima", pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, održava se 13. put, i ove godine je posvećena nabavci transportnih inkubatora za porodilišta u Republici Srpskoj.

- Naše aktivnosti počele su još u oktobru mjesecu. Tada se javila ideja o potrebi transportnih inkubatora. Obavijestili smo predsjednika Republike Srpske, i stigli smo, evo do samog kraja, sigurna sam uspješne priče - poručila je Predojević Samardžić.

Ona je još jednom istakla značaj transportnih inkubatora, odnosno njihovu svrhu.

- Transportni inkubator je dizajniran za siguran transport novorođenčadi, poštedu od vibracija i zvukova, kontrolu količine kiseonika, integrisan je aparat za vještačko disanje kada je to potrebno. Dakle, veoma složen i svrsishodan aparat - dodala je predsjednica Udruženja pedijatara Republike Srpske Јelica Predojević Samardžić.

Ona je dodala da u Republici Srpskoj nema dovoljno neonatologa, samo 13 za sada.

Tri su krunska projekta, u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", Osnivanje Centra za majku i dijete, Roditeljska kuća za djecu oboljelu od maligniteta i Fond za liječenje djece u inoistranstvu.