latinica  ћирилица
26/12/2022 |  22:50 ⇒ 27/12/2022 | 07:28 | Autor: RTRS

Dodik: Do sada prikupljeno oko milion KM (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponosan na donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima, ističući da je do sada u ovoj akciji prikupljeno oko milion KM.
Milorad Dodik - Foto:
Milorad DodikFoto:

- Promovišući vrijednosti i humani odnos ljudi koji su spremni da pomognu ovo društvo pokazuje da nije izgubilo dušu - rekao je Dodik, istakavši da je cilj akcije obezbijediti sredstva za nabavku 11 inkubatora.

Dodik je rekao da je namjera da se u ovoj akciji za porodilišta u Republici Srpskoj i za porodilište u Kosovskoj Mitrovici obezbijede transportni inkubatori za prijevremeno rođenu djecu i ona koja imaju eventualno neke komplikacije, kako bi imali sigiran transport do najvažnijih centara u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci ili u Tiršovu kliniku u Beogradu.

Predsjednik Srpske je rekao da postoji namjera i da jedan inkubator bude doniran nekom od porodilišta u FBiH ukoliko bude sredstava, od kojih je dio već prikupljen.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske večeras je održano 13. donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima".