latinica  ћирилица
28/12/2022 |  10:55 ⇒ 11:21 | Autor: RTRS

U Srpskoj 14 novozaraženih lica virusom korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 93 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 14 osoba.
Virus korona - Foto: RTRS
Virus koronaFoto: RTRS

Radi se o 7 muškaraca i 7 žena, od kojih je 3 mlađe, 3 srednje i 8 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, prijavljeno je šest osoba iz Banjaluke, tri iz Bijeljine, po jedna iz Gackog, Gradiške, Doboja, Zvornika i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o jednom muškarcu, starije životne dobi iz Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 120.345 sučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.593 osobe kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 450.363 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 93, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 62, a u ostalim bolnicama 31. Na respiratoru su dvije osobe (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).