latinica  ћирилица
05/01/2023 |  18:06 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Brutalno ubistvo Rade Abazović - 17 godina poslije (VIDEO)

Na porodičnom groblju u selu Bjelogorci nadomak Rogatice, članovi porodice prislužili su svijeće i odali poštu Radi Abazović, koju su pripadnici EUFOR-a smrtno ranili na današnji dan 2006. godine. Tada su teško ranili Radinog supruga Dragomira i maloljetnog sina Dragoljuba. Komanda EUFOR-a nikada nije priznala da su italijanski karabinjeri osiono, greškom, pucali na civile, niti je za mirnodopsku golgotu porodice Abazović bilo ko odgovarao.
Godišnjica napada na Abazoviće - Foto: RTRS
Godišnjica napada na AbazovićeFoto: RTRS

Na imanje Abazovića upali su u tucindansku zoru. Dok se porodica pripremala za božićne praznike. Kuću opkolili. I najbrutalnije zapucali, italijanski "mirotvorci" sa fantomkama na glavama! Teško ranjenu Radu, u krvi da leži u vlastitom dvorištu, ostavili su dva sata. Nisu dozvolili da joj se pomoć ukaže.

Izdahnula je kasnije na operacionom stolu! Ljekari su uspjeli da spasu dječaka Dragoljuba, ranjenog u stomak i supruga i oca Dragomira kojem su pucali u potiljak! Ostavili su petoro djece bez majke. Sa ocem koji se od zadobijenih povreda nikada nije oporavio.