latinica  ћирилица
11/01/2023 |  17:48 ⇒ 12/01/2023 | 10:48 | Autor: RTRS

Na 9. januar u Banjaluci rođena Milica Rakić; Ime dobila po simbolu NATO agresije na Srbiju (VIDEO)

Republika Srpska na svoj 31. rođendan dobila je najljepši poklon - 32 najmlađa stanovnika. Јedna od tih beba je i djevojčica Milica Rakić. Rođena je istog datuma kada i njena imenjakinja i rođaka koja je tragično stradala 1999. godine od NATO bombi u Batajnici kod Beograda. Naša ekipa sa ponosnim ocem Milanom Rakićem posjetila je na UKC-u majku i njihovu prvorođenu bebu.
Mama Maja Rakić i beba Milica Rakić - Foto: RTRS
Mama Maja Rakić i beba Milica RakićFoto: RTRS

Deveti januar za porodicu Rakić donio je posebnu radost. U jutarnjim časovima slavili su rođendan otadžbine, a isti dan i rođenje kćerke. Milica je rođena na isti dan kao i njena rođaka, po kojoj je i dobila ime, a koja je život izgubila u NATO bombardovanju 17. aprila 1999. godine u Batajnici.

- Ogromna je povezanost između moje Milice i one Milice. Prvo po imenu, drugo po datumu rođenja, a treće po korijenima. Svima nam je drago i iskreno smo počastvovani, jer je to djevojčica koja je mučena i koja nas sve podsjeća na veliko stradanje Srba - kaže Miličina mama Maja Rakić.

Porodica Rakić potiče iz sela Kolunić kod Petrovca. O tragičnoj sudbini njihove, tada trogodišnje rođake Milice, pisao je cijeli svijet. A 24 godine poslije, u Rakićima je rođena još jedna Milica. Tako od ove godine, Rakići 9. januara slave dva rođendana.

- Sve nas je zatekla vijest jer je Milica na svijet trebala doći dva dana kasnije. Sveti Stefan je veliki svetac i veseo dan za sve nas, a još više jer je to sjećanje na pokojnu Milicu - ističe otac Milan.

Na najvažniji datum Republike Srpske na svijet su stigla 32 najmalađa stanovnika. Predsjednik Milorad Dodik bebama rođenim na Dan Republike, darovao je zlatnik, jer, je i budućnost Republike Srpske u rađanju. Samo na taj način možemo sačuvati našu otadžbinu i opstanak srpskog naroda.