latinica  ћирилица
12/01/2023 |  12:35 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Biciklistički savez Srpske preuzeo rukovođenje BS BiH

Biciklistički savez Srpske od danas je privremeno preuzeo rukovođenje Biciklističkog saveza BiH. Na ovu odluku biciklistički radnici iz Srpske su se odlučili jer još uvijek nije formiran Biciklistički savez Federacije BiH.
Biciklizam - Foto: RTRS
BiciklizamFoto: RTRS

Već 14 godina Biciklistički savez BiH radi suprotno onome što nalaže Zakon o sportu BiH, tvrde biciklistički radnici iz Republike Srpske.

Kako kažu, zloupotrebljena je tadašnja dobra volja čelnika Biciklističkog saveza Republike Srpske da dozvole formiranje krovnog saveza iako nije bio osnovan Biciklistički savez u Federaciji BiH.

Želja je bila da se biciklizam u BiH pokrene s mrtve tačke, ali se nije moglo ni zamisliti da identična situacja bude i nakon 14 godina.

Odluka Upravnog odbora Biciklističkog saveza Republike Srpske da od danas privremeno preuzme rukovođenje krovnog saveza BiH je u skladu sa Zakonom, tvrdi generalni sekretar bh. saveza, Goran Guska.

U Biciklističkom savezu Republike Srpske kažu da nisu imali izbora, da je ova odluka iznuđeno rješenje kojim su htjeli da zaštite biciklizam Republike Srpske.

Nakon novonastale situacije Biciklistički savez BiH ne prestaje sa radom, ističe Guska.

O posljednjim dešavanjima upoznate su sve relevantne domaće i međunarodne sportske i biciklističke institucije.

U Biciklističkom savezu Republike Srpske nadaju se da će kolege iz Federacije BiH što prije osnovati Savez i da će u budućnosti na ravnopravnim osnovama graditi bolju budućnost bh. biciklizma.