latinica  ћирилица
14/01/2023 |  08:22 | Autor: SRNA

Mokri kolovozi, povećana opasnost od odrona

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po vlažnim ili mokrim kolovozima, uz povećanu opasnost od odrona, dok u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima poledice.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Radovi su u toku na magistralnim putevima Gradiška - Nova Topola - Klašnice i Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Do kraja februara će zbog radova u tunelu Čeljigovići, na magistralnom putu Lapišnica - Ljubogošta, biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik - Glavičice, Foča - Goražde u mjestu Filipovići i Ukrina - Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara načas.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u Gornji Podgradcima i preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak, na lokalnim putevima je obustavljen saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

U FBiH se radovi izvode na putu Јajce - Donji Vakuf u tunelu Skela i na magistralnim putevima Semizovac - Olovo, dionica Čevljanovići - Nišići, kao i Živinice - Stupari.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.