latinica  ћирилица
17/01/2023 |  08:37 | Autor: SRNA

Kolovozi mokri, poledica u višim predjelima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri i klizavi na većini puteva, poledica je moguća u višim predjelima i preko planinskih prevoja, dok u kotlinama magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Klizavi kolovozi - Foto: RTRS
Klizavi kolovoziFoto: RTRS

Zbog minerskih radova, danas će od 14.00 do 16.00 časova biti desetominutnih obustava saobraćaj na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-Ljubogošta na kamenolomu "Han Derventa" u opštini Pale.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Zbog radova u tunelu "Čeljigovići" na magistralnom putu entitetska granica Lapišnica-Ljubogošta, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice zbog rehabilitacije kolovoza, te na dionici Klašnice jedan-Nova Topola zbog izgradnje tri kružna toka.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, takođe, je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na petlji Јohovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela "Putnikovo brdo dva".

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, te na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na putevima u FBiH snijeg pada na pojedinim dionicama u višim predjelima, a trenutno se zadržava na kolovozu na putevima: Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mliništa, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Turbe-Ugar, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Livno-Karlov Han.

U tunelu Skela na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom zbog radova, dok se noću obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova, sporije se saobraća i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik, kao i na magistralnom putu Mostar-Stolac, te kod petlje Blatuša u Zenici i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.