latinica  ћирилица
17/01/2023 |  11:22 ⇒ 12:33 | Autor: RTRS

Banjaluka: Rasvijetljeno osam krivičnih djela teška krađa i pronađeni otuđeni predmeti (FOTO)

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode lice G.M. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo osam krivičnih djela teška krađa, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.
Pronađeni otuđeni predmeti (Foto: MUP Srpske) -
Pronađeni otuđeni predmeti (Foto: MUP Srpske)

- Navedeno lice se sumnjiči da je krivična djela počinilo u vremenskom periodu od 27.12.2022. do 14.01.2023. godine na području Grada Banjaluka, na način da je iskoristio odsustvo vlasnika iz stanova i kuća, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarao vrata i prozore balkona, ulazio u unutrašnjost i otuđivao različite predmete i novac, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 38.000 KM - navodi se u saopštenju.

Foto: MUP Srpske

Na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice G.M.

Foto: MUP Srpske

Tom prilikom je pronađena i uz potvrdu oduzeta veća količina zlatnog i srebrnog nakita, muških i ženskih ručnih satova, parfema i drugih predmeta, koji potiču iz krivičnih djela.

Foto: MUP Srpske

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se nakon kompleitranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica G.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Foto: MUP Srpske