latinica  ћирилица
19/01/2023 |  09:10 ⇒ 09:12 | Autor: RTRS

Dva lica lišena slobode zbog fizičkog napada i nanošenja tjelesnih povreda

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 18. januara 2023. godine lišili su slobode lice D.C. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo tjelesna povreda i prekršaj tuča i fizički napad, te lice S.C. iz Banjaluke zbog počinjenih prekršaja tuča i fizički napad iz člana 12. i ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, saopšteno je iz PU Banjaluka.
Policijska uprava Banjaluka - Foto: RTRS
Policijska uprava BanjalukaFoto: RTRS

Lice D.C. se sumnjiči da je istog dana oko 00,05 časova fizički napalo radnicu ugostiteljskog objekta u Banjaluci koja je pokušala da spriječi lica D.C. i S.C. u daljem fizičkom napadu na oštećeno lice, navodi se u saopštenju.

Prilikom lišenja slobode, lice S.C. je vrijeđalo policijske službenike, te se oglušilo na zakonito izdato naređenje policijskih službenika.

Navedeno lice je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, a izvršenim ispitivanjem na prisustvo opojnih droga, utvrđeno je prisustvo opojne droge "Metadon", navodi se u saopštenju.

Oštećenim licima, kao i licu S.C. je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.