mtel
latinica  ћирилица
20/01/2023 |  08:03 ⇒ 08:04 | Autor: RTRS

Snijeg i poledica u višim predjelima, Izačić zabranjen za teretna vozila

U višim predjelima Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija otežano i usporeno zbog snijega i poledice, a na graničnom prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere usljed loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Zima - Foto: RTRS
ZimaFoto: RTRS

U nišim predjelima kolovozi su mokri, a poledica je moguća preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Zbog radova u tunelu "Čeljigovići" na magistralnom putu entitetska granica Lapišnica-Ljubogošta, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice zbog rehabilitacije kolovoza, te na dionici Klašnice jedan-Nova Topola zbog izgradnje tri kružna toka.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, takođe, je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na petlji Јohovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela "Putnikovo brdo dva".

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, te na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

U FBiH snijega ima na kolovozu na putevima Izačić-Bihać-Ripač, Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Livno-Karlov Han.

Od 9.00 do 12.00 časova zbog uklanjanja kamenja sa kolovoza doći će do dvije kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj.

Sporije zbog radova saobraća se u tunelu Skela na magistralnim putevima Јajce-Donji Vakuf i Živinice-Stupari kod mjesta Đurđevik.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.