latinica  ћирилица
20/01/2023 |  11:59 ⇒ 12:06 | Autor: RTRS

Selak: Ahmetović ponovo širi srbofobiju

Nakon novih medijskih istupa Adisa Ahmetovića, poslanika SDP-a u njemačkom Bundestagu, reagovao je predsjednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, koji je učestale izjave Ahmetovića ocijenio kao širenje srbofobije.
Selak - Ahmetović -
Selak - Ahmetović

- Posljednje izjave Adisa Ahmetovića, ne samo da podgrijavaju netrpeljivost prema srpskom narodu, Srbiji i Republici Srpskoj, nego i obiluju notornim neistinama. Nedopustivo je da poslanik njemačkog Bundestaga konstantno vrijeđa sve što je srpsko i uz to obmanjuje evropsku, njemačku i našu javnost - izjavio je lider SPS-a.

Ahmetović, koji je i izaslanik Bundestaga za Zapadni Balkan, poznat je po jednostranom djelovanju koje za krajnji cilj ima stigmatizaciju Srba.

- Okrivljujući isključivo Srbe za raspad bivše Јugoslavije, Srbiju zbog Kosova i Metohije i ponižavajući Republiku Srpsku, Ahmetović se jasno profilisao kao još jedan u nizu protagonista ustaljene matrice zapada, prema kojoj bi Srbi trebali biti građani drugog reda u zapećku Evrope. Međutim, prečesto zaboravljaju činjenicu da je srpski narod autohtoni evropski narod bogate istorije i tradicije koji se protiv toksičnih narativa uvijek borio i izborio istinom i nepobitnim činjenicama - zaključuje Selak.