latinica  ћирилица
20/01/2023 |  12:26 ⇒ 16:53 | Autor: SRNA

Situacija u Trnovu povoljnija, slijedi procjena štete

U opštini Trnovo situacija je povoljnija nakon ukidanja vanrednog stanja zbog obilnih kišnih padavina, a ubrzo će uslijediti procjena štete koja je nanesena manjem broju poplavljenih objekata, rekao je načelnik Dragomir Gagović.
Trnovo-poplave - Foto: RTRS
Trnovo-poplaveFoto: RTRS

- Rijeka Željeznica povukla se u korito, kišu je zamijenio snijeg, koji nam trenutno ne pravi nikakve ozbiljnije probleme, tako da je sve normalno - naveo je Gagović za Srnu.

Prema njegovim riječima, sljedeće sedmice stručne ekipe Opštinske uprave obići će teren i izvršiti procjenu eventualne štete u nekoliko objekata u kojima su poplavljene podrumske prostorije.

On je dodao da će biti potrebno sanirati i jednu putnu komunikaciju koja je oštećena proteklih dana.

- Trenutno ne mogu reći kolika je materijalna šteta, to će se znati nakon procjene, ali je sasvim sigurno da je neznatna u odnosu na posljedice poplave iz 2021. godine - rekao je načelnik Trnova.

Gagović je rekao da je tokom jučerašnjeg susreta ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniši Karan prenio zahvalnost svih građana Trnova na profesionalnom odnosu policije Srpske na očuvanju bezbjednosti građana i zaštite njihove imovine u ovoj lokalnoj zajednici.

- Bezbjednosna situacija u Trnovu je odlična upravo zahvaljujući pripadnicima MUP-a Republike Srpske. Isto tako, veoma smo zadovoljni i operativnom saradnjom sa Republičkom upravom civilne zaštite na čelu sa direktorom Milanom Novitovićem i njegovim najbližim saradnicima - naveo je Gagović, ističući da veliku podršku skoro svakodnevno ima i od predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.