latinica  ћирилица
20/01/2023 |  13:18 ⇒ 13:19 | Autor: Agencije

Đerona: Moramo da damo 100 odsto u naredne dvije utakmice

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona rekao je danas da će ekipa dati sve od sebe u preostale dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u Katovicama.
Toni Đerona (Foto: EPA-EFE/HENNING BAGGER DENMARK OUT, ilustracija) -
Toni Đerona (Foto: EPA-EFE/HENNING BAGGER DENMARK OUT, ilustracija)

Rukometaši Srbije izgubili su sinoć od Norveške 31:28 u prvoj utakmici druge faze takmičenja na SP.

- Do tri ujutru smo gledali video sa utakmice protiv Norveške, analizirali smo greške, posebno drugo poluvrijeme kada su greške u napadu povlačile greške u odbrani - rekao je Đerona, prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srbija će sutra od 15 časova i 30 minuta igrati protiv Argentine.

- Poslije podne ćemo predstaviti igračima prikaz njihovih grešaka, kako bi mogli da nauče iz onoga što se desilo od 36. minuta pa na dalje. Takođe, jako je važno oporaviti igrače jer nas već sutra očekuje duel sa Argentinom, a mi moramo da damo 100 odsto u naredne dvije utakmice. Svaki gol je bitan i dokle god postoje teorijske šanse, imamo čemu da se nadamo, ali i obavezu da završimo prvenstvo na najbolji mogući način - rekao je Đerona.

U utakmici sa Norveškom lijevi bek Marko Milosavljević u jednom trenutku našao se na poziciji lijevog krila.

- Ovdje sam da dam sve od sebe šta god igrao i koliko god igrao. Trudim se da se prilagodim svakoj poziciji na kojoj se nalazim. Sada sam ja bio u toj ulozi da sam sa beka prešao na krilo, ranije je to bio slučaj sa Aleksom Kolakovićem. Na nama je da odgovorimo zahtjevima i pružimo doprinos ekipi. Atmosfera između igrača i stručnog štaba je uvijek na mjestu, trudimo se da se zajedno izdignemo iz ove situacije - zaključio je Milosavljević.

Prvo mjesto na tabeli imaju Norveška i Njemačka sa po šest bodova.

Holandija je treća sa četiri, dok je Srbija četvrta sa dva boda.

Katar i Argentina nisu osvojili nijedan bod. Plasman u četvrtfinale izboriće dvije najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.