latinica  ћирилица
20/01/2023 |  16:45 ⇒ 18:02 | Autor: SRNA

Leposavić pogodila najveća prirodna katastrofa u posljednjih 50 godina

Opštinu Leposavić zadesila je najveća prirodna katastrofa u posljednjih 50 godina, rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igor Popović, te dodao da će biti formirane komisije za procjenu štete kako bi problemi bili riješni u najkraćem mogućem roku, uz pomoć države Srbije.
Leposavić (Foto: TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM/bs) -
Leposavić (Foto: TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM/bs)

Predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju obišli su danas poplavljena sela na području opštine Leposavić, gdje je konstatovano teško stanje i obećana pomoć države.

- Pritoka Ibra i bujični potoci potopili su čitava domaćinstva u selu Borovik, potopljena je farma svinja u Kajkovu, oštećen most u Јošanici, objekat Poljoprivredne škole u Lešku - rekao je Popović.

On je naveo da je situacija teška i u brdsko-planinskim selima gdje je prekinuta komunikacija, te dodao da je formiran Krizni štab na terenu koji prati situaciju.

- Naše je da kao predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i države Srbije budemo uvijek sa svojim narodom i pomognemo tamo gdje je neophodno - rekao je Popović za RTS.

Predstavnici Kancelarije nastavili su obilazak poplavljenih predjela u opštini Zvečan sa predsjednikom Privremenog organa opštine Ivanom Todosijevićem koji ih je detaljno informisao o problemima koji su nastali, a u nastavku dana obići će i Sjevernu Kosovsku Mitrovicu i Zubin Potok.

Za sutra je planiran obilazak poplavljenih srpskih sredina južno od Ibra.