latinica  ћирилица
20/01/2023 |  18:40 ⇒ 18:41 | Autor: TANЈUG

Stojković: Utakmica sa SAD je sve samo ne ekskurzija

Uželjeli smo se rada poslije Mundijala, prošao je period u kome smo analizirali, gledali gdje smo griješili i nadam se da danas i pored snijega počinjemo sa radom, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković za sajt FSS.
Dragan Stojković Piksi (Foto: Tanjug/ Tara Radovanović) -
Dragan Stojković Piksi (Foto: Tanjug/ Tara Radovanović)

Fudbaleri Srbije igraće prijateljski meč sa selekcijom Sjedinjenim Američkim Državama 26. januara u Los Anđelesu.

- Izabrali smo 17 igrača za ovu utakmicu, koja nije u FIFA kalendaru. Zahvalio bih svim klubovima koji su pustili igrače. Moram da napomenem da igrača Partizana i Crvene zvezde nema na spisku, ali to je odluka klubova. Oni na to imaju pravo i nema nikakvog problema. Samo sam htio da vidim neke igrače uživo na djelu. Ovo je grupa igrača koji su dobro poznati, pokazali su se u domaćoj ligi. Kada se ukaže ovakva prilika oni zaslužuju da budu ovdje. Pitanje je da li mogu da pokažu talenat na višem nivou, to ćemo vidjeti. Utakmica sa selekcijom SAD predstavlja sve samo ne ekskurziju. Ona predstavlja odličnu priliku da igrači pokažu svoj talenat. Mart je blizu, počinju kvalifikacije i oni imaju sve u svojim nogama, da pokažu da im je mjesto u A selekciji - izjavio je selektor Stojković, prenosi Tanjug.

Osvrnuo se selektor fudbalera Srbije i na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinju u martu.

- Јedva čekam mart, zbog neuspjeha i očekivanja koje je nacija imala od nas. Čekamo taj popravni ispit. Svake kvalifikacije donose taj izazov i to neko moranje da budemo u vrhu da bismo učestvovali na takvom takmičenju. Biće uspjeh ako uspijemo da odemo na Evropsko prvenstvo poslije 24 godine. Želja nam je i cilj da imamo kontinuitet igranja na velikim takmičenjima. Tako se stiču i samopouzdanje i neke pobjedničke navike. Zadržali smo dobru atmosferu i dobar duh - zaključio je Stojković.