latinica  ћирилица
21/01/2023 |  07:19 ⇒ 10:33 | Autor: RTRS

U Srpskoj vodostaji rijeka u blagoj stagnaciji

Bijeljina je najugroženija lokalna zajednica u Srpskoj gdje su na snazi vanredne mjere odbrane od poplava, ali je vodostaj rijeke Drine u stagnaciji.
Rudo - Foto: RTRS
RudoFoto: RTRS

Lokalna zajednica u Srpskoj gdje su na snazi vanredne mjere odbrane od poplava, ali je vodostaj rijeke Drine u stagnaciji.

Rijeka Drina na području grada Zvornika je u blagoj stagnaciji.

- U Zvorniku je bolja situacija, dosta stabilnije, a noć je protekla bet intervencija - rekao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika u našem Јutarnjem programu.

Rijeke Sapna i Hoča u normalnom su protoku i situacija se postepeno stabilizije, a Drina se polako povlači iz poplavljenih naselja Terminal u Karakaju i Donjem Šepku.

- Velika količina vode rijeke Lim u Rudom odnijela je dio mosta koji je srušen - rekao je Јovica Vidaković, zamjenik načelnika Opštinskog kriznog štaba u našem Јutarnjem programu.

I u Foči su rijeke u postepenom opadanju.

U Višegradu stanje stabilno.

Za područje Dubičke ravni, u opštini Kozarska Dubica, proglašeno je stanje redovne odbrane od poplava, nakon što vodostaj Save ima tendenciju daljeg rasta.

Sana i Una stagniraju, a ugroženih objekata nema. Na području Banjaluke situacija je stabilna. Vodostaj Vrbasa, iako je bio u porastu , polako opada.