latinica  ћирилица
21/01/2023 |  07:26 ⇒ 09:34 | Autor: RTS

Đoković protiv Dimitrova za plasman u osminu finala Australijan opena

Novak Đoković i Grigor Dimitrov igraju meč trećeg kola na Australijan openu.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Meč je predviđen kao prvi u večernjem terminu na "Rod Lejver areni", što znači da bi trebalo da počne nešto poslije 9.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Novak Đoković protiv Grigora Dimitrova igra treći meč na ovogodišnjem Australijan openu, a pobjeda srpskog tenisera vodi u osminu finala prvog grend slema u sezoni.

U prva dva kola, Đoković je više problema imao sa povredom butnog mišića, nego sa protivnicima, pa je zabilježio dvije pobjede - protiv Roberta Karbaljesa Baene 3:0, kao i protiv Enca Kuakoa 3:1.

U trećem kolu ga očekuje duel sa starim znancem, Bugarinom Grigorom Dimitrovom, sa kojim je igrao već deset puta u karijeri.

Novak je čak devet puta uspijevao da pobijedi bugarskog tenisera, a Dimitrov je jedini trijumf u međusobnim duelima upisao još 2013. godine, na Mastersu u Madridu.

Dimitrov igra u solidnoj formi, bez obzira što je tek 28. teniser na ATP listi - u prva dva kola u Melburnu pobijedio je Aslana Karaceva i Lasla Đerea, a pritom nije izgubio nijedan set.

Novakova dodatna motivacija je činjenica da su sa turnira u Melburnu već eliminisani najveći konkurenti za osvajanje titule, Rafael Nadal i Danil Medvedev.