mtel
latinica  ћирилица
21/01/2023 |  09:55 ⇒ 10:49 | Autor: SRNA

Izbor novog Savjeta ministara u srijedu, 25. januara

Lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković nada se da će novi Savjet ministara biti izabran u srijedu, 25. januara kada će biti održana sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Konaković je rekao da većina u Predstavničkom domu nije upitna jer stranke koje su predložile ministre i čine koaliciju "sada formalno imaju 23 stabilne ruke".

On je demantovao tvrdnje pojedinaca da je kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić "čovjek predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika".

- To što Hurtić dobro sarađuje sa institucijama u Doboju i Republici Srpskoj, to što je izabran za ministra u Vladi Srpske, smatram njegovom sposobnošću, visprenošću i boljim dijelom implementacije sporazuma Pokreta za državu - rekao je Konaković za sarajevsko "Oslobođenje".

On je ponovio da neće biti blokirani nikakvi projekti u Republici Srpskoj i da će biti ispoštovana ustavna nadležnost Parlamentarne skupštine BiH, Komisije za koncesije i nekih drugih tijela koja na to daju saglasnost.

Govoreći o SDA, Konaković je rekao da je problem ove stranke i njenog lidera Bakira Izetbegovića to što konstantno kreću sa premisom kako nekome nešto daju, smatrajući BiH "svojom zemljom, pa su nešto dali Hrvatima i Srbima".