latinica  ћирилица
21/01/2023 |  15:22 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Cvijanović: Da li bi sad trebalo iseliti "zajedničke institucije"? (FOTO)

Komentarišući odluku Ustavnog suda da termin "zajedničke institucije" proglasi neustavnim, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pita da li bi onda trebalo poništiti i akte Parlamentarne skupštine BiH objavljene 1999. godine i iseliti sve te institucije?
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- E sad jedno ironično pitanje: Pošto je Ustavni sud BiH, u jednoj od svojih mnogobrojnih političkih vratolomija, rekao da je termin "zajedničke institucije" neustavan, da li bi valjalo poništiti akte Parlamentarne skupštine BiH (Predstavničkog doma i Doma naroda) objavljene u Službenom glasniku BiH br. 12/99 , pa time poništiti i prenos vlasništva i iseliti sve te institucije? - navela je Cvijanović na Instagram profilu.

Dodala je da ovo nisu jedini akti u kojima zajedničke institucije sebe zovu zajedničkim.

Podsjećamo, odlučujući o zahtjevu Denisa Zvizdićevom za ocjenu ustavnosti člana 5 Zakona o zastavi BiH, Ustavni sud BiH je utvrdio da ovaj član u dijelu koji glasi "zajedničkih institucija ili institucija kojom upravljaju zajedničke institucije ili koja je odgovorna zajedničkim institucijama" nije u skladu sa Ustavom BiH i ukinuo ga je.