latinica  ћирилица
22/01/2023 |  10:30 | Autor: SRNA

Tešanović: Vodostaj Save u blagom porastu, a Drine u opadanju

U Republici Srpskoj nivo rijeke Drine je u opadanju, dok Sava bilježi blagi rast, za par centimetara, što je ispod ili na koti redovne odbrane od poplava, rekao je načelnik Operativno-komunikacijskog centra Republičke uprave civilne zaštite Dragiša Tešanović.
Vodostaj - Foto: RTRS
VodostajFoto: RTRS

Tešanović je istakao da je nivo ostalih rijeka u opadanju, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, pripadnici civilne zaštite nastavljaju sa praćenjem i obilaskom područja uz vodotoke i po potrebi će preduzimati i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

On je naglasio da su u stalnom kontaktu sa Hidroelektranom Mratinje - Piva, gdje je stanje stabilo i nema velikog dotoka vode u akumulacijsko jezero i Drina ne predstavlja nikakvu opasnost.

Tešanović je istakao da je Republička uprava civilne zaštite na raspolaganje stanovništvu stavila sva materijalno-tehnička sredstva, od isusivača do pumpi.

On je rekao da su Oružane snage primile zahtjev Republičke uprave civilne zaštite za pomoć pri sanaciji mosta na rijeci Lim u naselju Mrsovo, koji je usljed udara drveta srušen i da bi danas trebali da razmotre mogućnost za postavljanje pontonskog mosta.

- Oni bi danas trebali da izađu na teren i da vide šta mogu da urade na tom dijelu - dodao je Tešanović.