latinica  ћирилица
22/01/2023 |  15:32 ⇒ 15:42 | Autor: SRNA

Otac pretučenog dječaka: Lazar je modar i uplašen nakon mučkog napada Albanaca (VIDEO)

Otac petnaestogodišnjeg srpskog dječaka, koga su u jutros u Suvom Dolu pretukla četvorica Albanaca, kaže da je njegov sin nakon mučkog napada albanskih ekstremista modar od batina, uplašen i da jedva progovara.
Napadnut dječak u Suvom Dolu (Foto: Kancelarija za KiM) -
Napadnut dječak u Suvom Dolu (Foto: Kancelarija za KiM)

Zlatko M. otkrio je da je njegov sin napadnut dok je išao na posao u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, koji je radio vikendom kako bi sebi nešto zaradio, iako je još školarac.

Prema njegovim riječima, automobil u kojem su bili Albanci pojavio se niotkuda čim je Lazar izašao iz zgrade u kojoj živi

- Oni su ga pitali nešto na albanskom jeziku, a Lazar nije znao da odgovori i tako su shvatili da je u pitanju Srbin. Izašli su iz auta, četvorica ih je bilo, uzeli su mu telefon i isprebijali ga, išutirali - ispričao je Zlatko M. za Večernje novosti.

Kako je opisao, Lazar se potom sklonio u zgradu u blizini, za koju zna da u njoj žive Srbi, gdje je potražio pomoć.

- Pošto su mu Albanci ukrali i telefon, nije mogao ni da obavijesti porodicu o tome šta mu se dogodilo, već su to uradili ljudi iz zgrade u koju je ušao nakon što je napadnut - objasnio je Lazarov otac.

On kaže da ni sam nema riječi za ono što se dogodilo njegovom sinu, koji je još dijete od 15 godina i zna samo za kuću, školu i to što povremeno radi vikendom.

- Nikad se ovo neće zaustaviti - zaključio je otac pretučenog petnaestogoišnjaka, koji je nakon napada odveo sina u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gdje su mu konstatovane povrede glave, hematomi i podlivi ispod oka.

Dječak, koga su čestvorica starijih Albanaca udarali i u predjelu grudi i stomaka, poslije ukazane ljekarske pomoći i detaljnih pregleda otpušten je na kućno liječenje.