latinica  ћирилица
22/01/2023 |  18:21 ⇒ 20:24 | Autor: Agencije

Priština zabranila prolazak i vozilima sa KM tablicama registrovanim u novembru

Kosovska policija je na administrativnom prelazu Јarinje nastavila da zabranjuje ulazak vozilima sa KiM registarskim tablicama, ako im je registracija produžena nakon sporazuma Beograda i Prištine o registarskim oznakama dogovorenim 23. novembra u Briselu, uprkos reagovanju iz EU da se produžetkom registracije ne krši sporazum.
Јarinje - Foto: TANЈUG
ЈarinjeFoto: TANЈUG

Sa terena ima primjera da policija zabranjuje ulazak na KiM i vozilima registrovanim istog dana kada je postignut dogovor.

RTS prenosi izjavu Ivana Јakšića iz Kosovske Mitrovice koji je, kako je kazao, noćas vraćen sa Јarinja, jer je vozilo registrovao 23. novembra.

- Bio sam sa suprugom i maloljetnom ćerkom koju smo vodili kod ljekara. Nisu nam dozvolili da prođemo prelaz Јarinje, rekavši da se zabrana odnosi na sva vozila sa KM tablicama, kojima je produžena registracija od 21. novembra prošle godine. Uzalud smo pokazivali izvještaj sa ljekarskog pregleda - rekao je Јakšić.

Dodao je da je za većinu vlasnika automobila sa KM tablicama ovo novi momenat odluke o zabrani, jer je prethodno saopšteno da se zabrana odnosi na vozila čija je registracija produžena u decembru.