latinica  ћирилица
23/01/2023 |  10:53 ⇒ 10:59 | Autor: RTRS

Đokić: Podrška srpskom jedinstvu i institucijama u Beogradu

Socijalistička partija sa predsjednikom Petrom Đokićem na čelu u potpunosti podržava institucije Srbije koje predvodi predsjednik Aleksandar Vučić kada je u pitanju očuvanje vitalnog i nacionalnog interesa i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, saopštio je danas Petar Đokić, predsjednik stranke.
Petar Đokić (Ustupljena fotografija) -
Petar Đokić (Ustupljena fotografija)

Sve što se prethodnih dana dešavalo, kada su u pitanju diplomatski istupi Zapada, ukazuje na to da je Srbija, kako smatra Đokić, izložena velikom pritisku kako bi se došlo do konačnog rješenja u višedecenijskom sporu između srpskih i privremenih kosovskih institucija.

- Pred predsjednikom Aleksandrom Vučićem i Vladom, posebno pred ministarstvom spoljnih poslova koje predvodi gospodin Ivica Dačić je prelomni trenutak da ostanu dosljedni u borbi za očuvanje južne srpske pokrajine, a da istovremeno pokažu sposobnost i spremnost da istraju na evropskom putu. Beograd u tom pogledu ima punu podršku Socijalističke partije i Republike Srpske - kaže Đokić.

Osnivanje Zajednice srpskih opština bi, kako zaključuje prvi socijalista Srpske, bilo jedini garant bezbijednosti srpskog naroda na Kosmetu.

- Privremena vlast u Prištini deset godina odbija da implementira ono što je potpisala, a to je osnivanje Zajednice srpskih opština. Srbija je svih ovih godina radila sve što je bilo u njenoj moći da zaštiti svoj narod i očuva svoju teritoriju. Sada je vrijeme za jedinstvo i strpljenje kako bi se došlo do najbezbolnijeg rješenja. Predsjednik Vučić, šef diplomatije Ivica Dačić i ostale institucije imaju kapacitet da to i ostvare i vjerujem da će iz onog što im slijedi da izvuku maksimum, za dobrobit srpskog naroda - ističe Đokić.