latinica  ћирилица
23/01/2023 |  11:09 ⇒ 12:34 | Autor: RTRS

U Nevesinju u dvije područne škole nastava počela onlajn (VIDEO)

Učenici srednjih i osnovnih škola u Republici Srpskoj ponovo u školskim klupama - počelo je drugo polugodište u školskoj 2022/23. godini. Obezbijeđeni su svi materijalni uslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa. U Nevesinju zbog velikog snježnog pokrivača i neraščišćenih putnih pravaca u dvije područne škole nastava je počela onlajn.
Učionica - Foto: RTRS
UčionicaFoto: RTRS

Zvono za početak drugog polugodišta izostalo je u dvije područne školama u mjestu Biograd i Bežđeđe u opštini Nevesinje. Za desetak učenika nastava je onlajn. U toku je raščišćavanje putne komunikacije, kako bi se što prije, redovan nastavni proces uspostavio.

- Mehanizacija je na terenu i vrši se čišćenje puteva te se očekujemo da će se već sutra i u tim područjima ići redovno na nastavu. Grijanje je uspostavljeno i već smo počeli grijati prostorije da bi jutros bilo toplo u svim školama -  istakla je Mara Šaran direktor OŠ "Risto Proroković" Nevesinje.

Tople učionice su dočekale većinu učenika u Republici Srpskoj. Obezbijeđeni su svi materijalni uslovi za nesmetano odvijanje nastavnog proces, a Vlada je obezbjedila i dodatna sredstva za grijanje.

- Prije svega želim svim učenicima i zaposlenim da poželim srećan početak drugog polugodišta u cijeloj Republici Srpskoj. Grijanje je na zadovoljavajućem nivou i zahvalio bih se Ministarstvu koje je obezbijedilo dodatna sredstav na kraju prvog polugodišta, tako da nijedna škola nema problem - kaže Milorad Nadaždin predsjednik aktiva direktora osnovnih škola za regiju Istočne Hercegovine.

Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje dodala je da je potrebno kontinuirano ulaganje.

Vrše se i pojačane policijske kontrole saobraćaja, s akcentom na brzinu, nepropisno parkirana vozila u zonama škola. Obratiće se pažnja i na sve druge prekršaje, koji mogu da ugroze bezbjednost učenika u saobraćaju.