latinica  ћирилица
23/01/2023 |  12:30 ⇒ 13:11 | Autor: Agencije

AO: Bizaran pokušaj da se srpske zastave zaplijene kao ruske (VIDEO)

Radnici obezbjeđenja na teniskom turniru Australijen open u Melburnu proglašeni su "rasistima" zbog bizarnog pokušaja da zaplijene srpske zastave misleći da se radi o zastavama Ruske Federacije, javlja britanski list "Dejli mejl".
Melburn, navijači Novaka Đokovića (Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT) -
Melburn, navijači Novaka Đokovića (Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT)

Korisnici društvenih mreža povezani sa proruskim medijima objavili su video-snimak okršaja u kojem su pripadnici obezbjeđenja zaustavili navijače koji podržavaju srpske tenisere.

- Vi ste rasisti! To je srpska zastava! Srbija je centralni dio Balkana u Evropi. Znate li za tu državu? - upitao je službenike obezbjeđenja jedan navijač koji je nosio srpsku zastavu kao ogrtač, nakon što su ga zaustavili i poručili mu da su "ruske zastave zabranjene".

Službenik je nakon toga verbalno napao navijače, rekavši im da nemaju dozvolu da ga snimaju. Navijači su rekli da im nije potrebna dozvola za to, što je njega još više uznemirilo, jer su mu ukazali na još jednu njegovu grešku, navodi "Dejli mejl".

Pripadnik obezbjeđenja je zatim pokušao da slaže da su mu navijači rekli da "mrze Hrvate", ali je jedan od navijača naglasio da su njegova djevojka i njegov najbolji prijatelj - Hrvati.

Pripadnik obezbjeđenja je zatim nazvao navijače "idiotima", prije nego što mu je mlada koleginica tiho rekla da "zastava jeste srpska".

"Dejli mejl" podsjeća da ruske i bjeloruske zastave jesu zabranjene tokom turnira, ali naglašava da "sramotnu reakciju" čuvara dodatno pogoršava činjenica da srpska i ruska zastava imaju "očigledne razlike", prije svega u redoslijedu boja, a zatim i u istaknutom grbu dvoglavog orla sa četiri ocila na zastavi Srbije.