latinica  ћирилица
23/01/2023 |  13:14 ⇒ 14:18 | Autor: RTRS

Predaja nije opcija - ministri se oglasili poslije ključne sjednice Vlade Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na današnjoj sednici Vlade Srbije, informisao je premijerku Anu Brnabić i članove Vlade o razgovorima oko tzv. Kosova i sastanku sa međunarodnom "petorkom", koji je održan u petak, saopštio je danas ministar odbrane Miloš Vučević.
Sjednica Vlade Srbije (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg) -
Sjednica Vlade Srbije (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)

- Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je predsjednicu Vlade i članove Vlade o razgovorima oko Kosova i sastanku sa međunarodnom 'petorkom', koji je održan u petak - naveo je Vučević na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Miloš Vučević (@milosvucevic_odbrana)

Predsjednik Srbije prisustvovao je sjednici Vlade Srbije, na poziv premijerke Ane Brnabić.

Planirano je da se Vučić obrati javnosti u 20 sati.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju i član Predsjedništva SNS Darija Kisić izjavila je danas da pruža podršku Vučiću i izrazila uvjerenje da će on donijeti najbolju odluku za srpski narod i Srbiju.

- Sa teškim i naizgled nerješivimi situacijama po svoju zemlju mogu da se izbore samo hrabri, odvažni i nepokolebljivi, oni koji svoju otadžbinu vole iznad svega - napisala je Kisić na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Prof. dr Darija Kisić (@darijakisictepavcevic)

Ministar unutrašnjih poslova i član Predsedništva SNS Bratislav Gašić takođe je pružio podršku Vučiću, navodeći da su pritisci i izazovi sa kojima se Srbija i Vučić suočavaju ovih dana najteži do sada.

- Srpska napredna stranka jedino na čelu sa Aleksandrom Vučićem može sačuvati mir i stabilnost i nastaviti putem napretka. Јedino Aleksandar Vučić može očuvati i sačuvati suverenu i jaku Srbiju, Srbiju koja se bori za svoj narod, Srbiju koja je snažna i koja svakoga dana napreduje - izjavio je Gašić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je važno da se složno i ujedinjeno stane uz predsednika Srbije kako bi mu se pružila dodatna podrška.

U objavi na Instagramu on je istakao da je takva podrška neophodna kako bi Vučić Srbiju poveo pravim putem, čuvajući mir i stabilnost Srbije i čitavog regiona.

      View this post on Instagram

A post shared by Goran Vesić (@vesicg)