latinica  ћирилица
23/01/2023 |  13:36 ⇒ 15:25 | Autor: Agencije

Specijalci ROSU pucali na Srbe, jedno lice ranjeno

Pripadnici specijalne jedinice policije tzv. Kosova ROSU pucali su danas kod punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.
Policija tzv. Kosova (Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ) - Foto: ilustracija
Policija tzv. Kosova (Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ)Foto: ilustracija

Oni su pucali na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštio je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Tom prilikom ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. pukom srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

M. D. je pogođen u lijevu stranu grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

- Pripadnici Kurtijevih ROSU specijalaca pucali su na srpsko vozilo i Srbe u njemu rafalom samo zato što nisu željeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga ROSU maltretira. Kurtijevi specijalci nemaju šta da traže na sjeveru KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi - istakao je Petković.

On podsjeća, da Beograd od početka prisustva specijalaca ROSU na sjeveru upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju Srbe u pokrajini, što se danas i pokazalo.

- Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na sjeveru KiM - zaključio je Petković.