latinica  ћирилица
23/01/2023 |  15:22 ⇒ 15:25 | Autor: RTS

Srpska lista osudila napad i zahtijeva momentalno povlačenje ROSU sa sjevera KiM

Srpska lista saopštila je da je rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke rijeke u kojoj je teško ranjen M. D. kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od Nove godine na ovamo.
Srpska lista -
Srpska lista

- Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u srpsku djecu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju - navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste dodaju da nedjeljama upozoraju na neprofesionalno ponašanje Kurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim djelovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente, i insistiramo da međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama, nažalost nema odgovora te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini.

Zahtijevaju momentalno povlačenje svih Kurtijevih specijalaca sa sjevera Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju dvojicu Srba koji su bili u automobilu.

- Јoš jednom naglašavamo da dalje prisustvo ovih formacija nas može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima - navodi se, između ostalog, u saopštenju Srpske liste.