latinica  ћирилица
23/01/2023 |  17:10 ⇒ 17:43 | Autor: RTRS

Banjaluka: Sutra konačan stav o načinu isplate jednokratne pomoći penzionerima (VIDEO)

Sutra će se znati konačan stav o načinu isplate jednokratne novčane pomoći banjalučkim penzionerima. Za penzionere novac treba bude isplaćen na tekuće račune, a da se tehnika isplate naknadno usaglasi. Iz Gradske uprave potvrda da će nastojati da bude isplaćen maksimalan iznos od 100 maraka do kraja mjeseca.
Stanivuković i penzoneri - Foto: RTRS
Stanivuković i penzoneriFoto: RTRS

Nakon više od godinu dana, najstarija populacija u Banjaluci za sedam dana dobiće od grada jednokratnu novčanu pomoć. U Udruženju penzionera kažu da ju je potrebno uplatiti na tekući račun a ne kao uplata za struju kako je ranije bio prijedlog.

- S obzirom da smo neke stavove priveli kraju na obastrano zadovoljstvo svih penzionera da će im biti isplaćeno na tekuće račune, još će danas gradonačelnik sa svojim timom sagledati mogućnosti na koji način - rekao je Zoran Uletilović, predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka.

Skupštinska većina ostaje i dalje pri svom stavu da se penzionerima uplati 100 maraka kako je ranije bilo dogovoreno. Ukoliko bude prepreke spremni su i za vanrednu sjednicu.

- Danas sam od strane gradonačelnika obavješten da postoje određene prepreke, za takvu realizaciju ja ne vidim nikakvu prepreku ali ako postoje održaćemo sjednicu - poručio je Saša Čudić, potpredsjendik Skupštine grada Banjaluka.

Da li će penzioneri dobiti 60 ili 100 maraka, gradonačelnik nije precizirao. Sporna je kaže tehnika isplate penzionerima, jer u gradskom budžetu podrška penzionerima stoji kao doznaka granta Elektroprivredi.

- Trudićemo se da to bude u maksimalnom iznosu. Ugovor koji ćemo praviti sa Poštama i Fondom PIO znaćemo kojeg će datuma tačno biti da li 28. ili 30. januar - poručio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Novi sastanak penzionera i gradonačelnika je sutra,nakon čega će biti poznat tačan iznos jednokratne pomoći. Najavljena je i mogućnost izrade kartica prijateljstva sa gradom pomoću kojih bi penzioneri mogli ostvarivati određene popuste pri kupovini robe.