latinica  ћирилица
23/01/2023 |  18:26 ⇒ 20:43 | Autor: RTRS

RK Borac: Protesti u centru Banjaluke (VIDEO)

Rukometni klub Borac uz podršku ostalih sportskih kolektiva u Banjaluci održao je danas proteste zbog, kako tvrde, nezakonitog oduzimanja poslovnog prostora u centru Banjaluke.
Rukometni klub "Borac "(Foto: RK Borac) -
Rukometni klub "Borac "(Foto: RK Borac)

Nekoliko stotina ljudi okupilo se u najvećem gradu Srpske, a među njima je bilo aktivnih i bivših sportista, te sportskih radnika, te navijača Borca koji su došli da izraze svoje nezadovoljstvo, zbog, kako kažu nezakonitog otimanja imovine RK “ Borac” . Oni su protestnom šetnjom, od Narodnog pozorišta Republike Srpske do “Okružnog suda Banjaluka” pružili podršku bivšem šampionu Evrope, a tokom okupljanja pročitano je i 10 zahtjeva upućenih republičkim i lokalnim vlastima i institucijama.

Protestima je pristustvovao i Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, koji je najavio pravnu pomoć crveno-plavima ali i sastanak sa čelnicima kluba.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima, Nebojša Torbica, koji je u pravnom sporu sa RK Borac, oko prostorija u Srpskoj ulici, smatra da je po zakonu uknjižio kompletan objekat.

Današnji protest završen je bez incidenata, a epilog ovog spora biće poznat u narednom periodu. Pravne borbe oko ovog vrlo aktrakitvnog objekta, čini se tek počinju.