latinica  ћирилица
23/01/2023 |  18:40 ⇒ 19:04 | Autor: sputniknews.com

Petković: Јoš jedna dezinformacija Prištine o napadu na vozilo sa dva Srbina

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija DŽeljalj Svečlja iznio još jednu dezinformaciju o specijalnoj jedinici policije tzv. Kosova ROSU čiji su pripadnici pucali kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, od kojih je jedan ranjen.
Petar Petković (Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Petar Petković (Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

- Na mjestu gdje je ROSU pucao u Miljana Delevića postoje nadzorne kamere. Zašto Svečlja ne pusti snimak da svi vide šta se zaista dogodilo? - poručio je Petković na Tviteru. 

On je kazao da je Delević dobio metak u leđa i da je auto u kojem je bio izrešetan u zadnjem dijelu.

- To jasno pokazuje da su Srbi bježali od metaka, a ne napadali! Prestanite da lažirate činjenice, neće vam proći! - istakao je Petković.

Svečlja je prethodno na Tviteru napisao da je duboko zabrinut zbog incidenta u Leposaviću.

- Dvije osobe su vozilom pokušale da izbjegnu policijski punkt. Namjerno su udarile u automobil Kosovske policije i dovele živote policajaca u opasnost. Službenici KP su bili primorani da pucaju u pravcu vozila kako bi neutralisali situaciju - napisao je Svečlja.

On je dodao da je istraga o incidentu u toku i da je tzv. policijski inspektorat Kosova aktivno uključen u nju.

- Želim da budem jasan - bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom neće biti tolerisan. Zaštita građana i organa za sprovođenje zakona je naš glavni prioritet - naveo je Svečlja.