latinica  ћирилица
23/01/2023 |  18:46 ⇒ 18:53 | Autor: RTS

Supruga ranjenog Delevića: Zabrinuta sam za njega, sutra će biti prebačen u Kragujevac ili Beograd

Ana Delević, supruga Miljana Delevića koji je ranjen kada su na njega pucali pripadnici ROSU na Bistričkom mostu u Leposaviću, kaže da je veoma zabrinuta za zdravstveno stanje svog supruga, jer mu je oštećeno plućno krilo, kao i da će on sutra biti prebačen iz bolnice u Kraljevu u Kragujevac ili Beograd na dalje liječenje, piše Kosovo onlajn, a prenosi RTS.
Miljan Delević (Foto: TANJUG/ PRIVATNA ARHIVA, fotografija niske rezoolucije/ nr) -
Miljan Delević (Foto: TANJUG/ PRIVATNA ARHIVA, fotografija niske rezoolucije/ nr)

Ana Delević je istakla da je zabrinuta i za svog sina koji je na televiziji vidio da mu je otac ranjen, iako je ona pokušala da zaštiti dijete i ne kaže mu šta se dogodilo.

- Јa svoje dijete ne mogu da smirim. On neprestano plače i doziva oca - rekla je Delevićeva za Kosovo onlajn.

Ukazala je da se nije čula sa svojim suprugom i da će sa djeverom krenuti u Kraljevo, te izrazila nadu da joj tzv. kosovska policija neće praviti problem kada na prelazu budu vidjeli njeno prezime i da će je pustiti da prođe.

Smatra da je policija danas probala da zaustavi automobil u kojem je bio njen suprug kako bi ga maltretirala, te da je sasvim opravdano što on nije stao.

- Ali postoje i drugi načini da se to riješi. Auto je načisto izrešetan. Mogli su da jave drugoj patroli da ih zaustavi - rekla je Ana Delević.

Istakla je da iako njen suprug nije vitalno ugrožen, ima tešku povredu pluća, te da strahuje da se situacija ne zakomplikuje.

Navela je će sutra biti prebačen iz Kraljeva u Kragujevac ili u Beograd.

- Situacija je strašna! Zašto se ovo dešava? Šta ja da radim ako se mom suprugu nešto desi? Da li treba da izađem na ulicu i pucam u Albance i njihove automobile? - upitala je Delevićeva.

Poručila je da nadležni moraju da reaguju na ovu situaciju, ali da ona u ovom trenutku samo želi da njen suprug bude dobro i da nekako umiri svoje dijete koje se potreslo.

Podsjetimo, pripadnici specijalne jedinice policije tzv. Kosova ROSU pucali su danas kod punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Tom prilikom ranjen je Miljan Delević dok je njegov suvozač Dušan S. pukom srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.