latinica  ћирилица
23/01/2023 |  19:29 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Nevolje zbog snijega i neraščišćenih puteva u Srpskoj (VIDEO)

Snijeg, koji je prethodnih dana padao u Republici Srpskoj, donio je brojne nevolje stanovništvu.
Gacko - Foto: RTRS
GackoFoto: RTRS

Najteža situacija je na području Krupe na Uni, gdje su mnoga sela i dalje bez električne enrgije, a putevi nisu očišćeni.

U pojedinim školama u sjeverozapadnom dijelu i na jugu Srpske nije počela nastava. Stanje u Hercegovini se stabilizuje, ali je nekoliko gatačkih sela i dalje u blokadi zbog poplava.

Mnoga sela u Podgrmeču su odsječena od svijeta jer su putevi neočišćeni. Došlo je i do prekida u snabdijevanju električnom energijom.

I seoska područja u Novom Gradu protekle noći ostala su bez struje, a u nekim područnim školama zbog neočišćenih puteva nema nastave.

Snijeg je pravio probleme i u Kozarskoj Dubici. Zbog oborenih stabala neki lokalni putevi bili su neprohodni, pa su intervenisale dežurne službe.

U Kostajnici je bilo problema u snabdijevanju električnom energijom, ali su kvarovi otklonjeni.

Na području Gacka visina snijega je iznad trideset, dok je u pojedinim selima i do 70 centimetara.

Prohodni su i svi magistralni pravci na području Nevesinja. Ekipama za raščišćavanje preostalo je da pročiste puteve do najudaljenijih sela. Neprohodan je regionalni put preko planinskog prevoja Morine.

Zbog loših vremenskih uslova i neočišćenih puteva, nastava u drugom polugodištu nevesinjske Osnovne škole "Risto Proroković" nije počela, ali se očekuje da sutra i tamo đaci krenu u školu.