latinica  ћирилица
23/01/2023 |  19:56 ⇒ 20:01 | Autor: RTS

Srbija se pobjedom nad Holandijom oprostila od Svjetskog rukometnog prvenstva

Rukometaši Srbije savladali su ekipu Holandije 32:30 u trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva. "Orlovi" su ovom pobjedom završili takmičenje i zauzeli 11. mjesto na šampionatu svijeta.
Rukometaši Srbije (FOTO:  EPA-EFE/Zbigniew Meissner POLAND OUT) -
Rukometaši Srbije (FOTO: EPA-EFE/Zbigniew Meissner POLAND OUT)

Rukometaši Srbije su pobjedom nad Holandijom 32:30 završili učešće na Svjetskom prvenstvu.

"Orlovi" su ovim trijumfom završili na 11. mjestu na turniru svijeta u rukometu i nisu uspjeli da izbore kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Priliku za igranje u glavnog gradu Francuske 2024. godine imaće na Evropskom prvenstvu naredne godine u Njemačkoj.

Nada je pala u vodu poslije trijumfa Hrvatske nad Bahreinom u Geteborgu. Ispred Srbije je i Slovenija zbog bolje gol-razlike.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Marko Milosavljević sa devet golova i Dragan Pešmalbek sa šest, dok se kod Holanđana istakao Kej Smits koji je upisao šest pogodaka.

Trijumfom nad reprezentacijom Holandije, Srbija je prekinula neuspješni niz u mečevima sa selekcijama koje dolaze iz Evrope.

Naime, Srbija prije ove utakmice nije dobila evropsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu od 14. januara 2013. godine.

Prije pobjede nad Holanđanima, "orlovi" su bili bolji od Bjelorusije 2013. godine na turniru u Španiji.

Te se može reći da je rezultat Srbije najveći uspjeh rukometne selekcije "orlova" poslije Svjetskog prvenstva u Španiji 2013. godine.