latinica  ћирилица
23/01/2023 |  22:26 ⇒ 22:34 | Autor: sputniknews.com

Amerika se kaje i traži Novaka – "Učinićemo sve što je u našoj moći"

Kada je Novak Đoković stigao u Australiju i počeo da priređuje spektakl, Amerika je shvatila šta je izgbuila prošle i šta bi mogla da izgubi ove godine. Tomi Has, direktor Mastersa u Indijan Velsu rekao je da će turnir učiniti sve što je u njihovoj moći da dovede srpskog asa uprkos tome što kao nevakcinisan i dalje nema pravo da uđe u SAD.
Novak Đoković (Foto:  EPA-EFE/FAZRY ISMAIL, ilustracija) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL, ilustracija)

Najbolji srpski teniser nije prošle godine mogao da nastupa na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama jer nevakcinisani stranci nisu mogli da uđu u tu zemlju, a mjere su produžene i na ovu godinu.

Međutim, svjesni su organizatori turnira koliko gube odsustvom Đokovića pa se zbog toga oglasio Tomi Has, direktor Mastersa u Indijan Velsu, koji želi da pronađe način da jedan od učesnika bude i srpski as.

- Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da mu omogućimo da igra u Indijan Velsu. U mojim očima bi bila šteta da on ne dođe na ove turnire (Indijan Vels i Majami), ili da mu ne bude dozvoljeno da dođe. Oni bi trebalo da ukinu ova pravila sredinom aprila. Bilo bi lijepo da se odreknemo tih obaveza malo ranije kako bi on mogao da dođe i igra u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da želi da igra, pa treba da mu damo šansu - rekao je proslavljeni njemački teniser.

Američke vlasti prethodno su istakle da neće biti nikakvih promjena.

- Posljednja odluka je da do 10. aprila neće biti razmatrana promjena tog propisa, ali zaista bi bilo lijepo kada bi se predomislili i dozvolili mu da dođe da igra u Indijan Velsu i Majamiju - dodao je Has.

Masters u Indijan Velsu održava se od 6. do 19. marta, a odmah po završetku počinje Masters u Majamiju koji će trajati do 2. aprila.