latinica  ћирилица
24/01/2023 |  07:38 ⇒ 07:39 | Autor: RTRS

Klizavi kolovozi, odroni i gusta magla - vozačima oprez

Kolovozi su jutros mokri i klizavi na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, ugaženog snijega ima u višim planinskim krajevima, a gusta magla otežava saobraćaj na širem području Istočnog Sarajeva, Kneževa i na dionici Mrkonjić Grad-Glamoč-Mlinište, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: ilustracija
MaglaFoto: ilustracija

Zbog snježnih smetova u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog-Klanci preko prevoja Morine.

Na putu Јablanica-Posušje zbog zaleđenog kolovoza i snijega na kolovozu na pojedinim dionicama i dalje se saobraća otežano.

Vidljivost je smanjena na putnim pravcima Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Bosnu.

Odroni su učestali na dionicama Јajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres, Žitomislići-Mostar, Čapljina-Studenci, Mostar-Polog i Sarajevo-Foča.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelu "Čiljegovići" na putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu "Sijeračke stijene" na putu Dobro Polje-Miljevina.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.