latinica  ћирилица
24/01/2023 |  08:51 | Autor: sputniknews.com

Poznat termin meča između Đokovića i Rubljova

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, odmjeriće snage sa Andrejom Rubljovom u srijedu od oko 9 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu, što je praktično savršen termin.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL)

Novak je u nekoliko navrata isticao da mu večernji program u Melburnu i te kako odgovara i do sada je uglavnom i igrao svoje mečeve u pomenutom terminu.

Đoković je sve svoje mečeve protiv Španca Karbaljesa Baene, zatim Francuza Kuakoa, kao i Bugarina Grigora Dimitrova i domaćeg igrača Aleksa de Minora počinjao upravo u isto vrijeme, kao što će to biti slučaj protiv Rusa koji je poslije velike borbe eliminisao Danca Holgera Runea u pet setova.

Ono što svakako raduje osim savršenog termina u kojem će rekete ukrstiti Srbin i Rus, jeste kako Novak Đoković djeluje na terenu. Impresivno! Uprkos zavoju koji je od prvog dana turnira u Melburnu obmotan oko njegove lijeve butine, povreda mu protiv Aleksa de Minora nije pravila problem, što je i sam potvrdio DŽimu Kurijeru u intervjuu poslije meča koji je riješio u svoju korist 6:2, 6:1, 6:2.

Đoković i Rubljov do sada su se sastajali u tri navrata i Srbin je uspješniji jer ima dve pobjede naspram jednog poraza i to onog u Beogradu.

Pobjednik tog duela u polufinalu Australijan opena odmjeriće snage sa boljim iz američkog dvoboja u kom se sastaju Ben Šelton i Tomi Pol. Njihov duel je na programu u noći između utorka i srijede, ne prije pola pet ujutru po srednjeevropskom vremenu.