latinica  ћирилица
24/01/2023 |  12:04 ⇒ 12:05 | Autor: Večernje novosti

Nikola Јokić produžava bolovanje

Nikola Јokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige, mogao bi da propusti i treći uzastopni meč Denver nagetsa zbog problema sa povredom.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER)

Kako je prijavio Denver pred duel sa Nju Orleans pelikansima, koji je na programu u noći između utorka i srijede po srednjoevropskom vremenu, Somborca i dalje muči tetiva lijeve noge koju je istegao.

Velika je vjerovatnoća da trener “grumenja“ Majkl Meloun neće željeti da rizikuje da se stanje povrede srpskog košarkaškog asa pogorša, već da će ga ostaviti van protokola, kao što je bio slučaj sa Oklahomom i Indijanom.

Denver bez Јokića ima pobjedu i poraz, ali će dvoboj sa Pelikansima biti izuzetno težak i nezgodan, pogotovo ukoliko njihov centar i najbolji igrač ne bude na parketu.

Kako navode američki mediji, van protokola će najvjerovatnije biti i Majkl Porter DŽunior koji je i protiv Oklahome meč pratio s tribina. U njegovom slučaju razlog nije povreda, već su problemi lične prirode.

Naime, njegov 21-godišnji brat nedavno je uhapšen i tereti se za ubistvo, nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom. On je svojim vozilom udario direktno u drugi automobil, a vozač je preminuo na licu mjesta.

Denver je u zdravstvenom izvještaju pred meč sa Nju Orleansom naveo i povredu Bounsa Hajlenda koji ima uganuće prsta lijeve ruke.