latinica  ћирилица
24/01/2023 |  12:28 | Autor: B92

Zvezda razmatra bojkot Kupa Koraća?

KK Crvena zvezda saopštila je da neće imati predstavnika na žrijebu Kupa Radivoja Koraća kao i da će naknadno odlučiti da li će uopšte nastupiti.
Crvena zvezda (Foto: KK Crvena zvezda) -
Crvena zvezda (Foto: KK Crvena zvezda)

Saopštenje KK Crvena zvezda prenosimo u cijelosti:

KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da neće imati svoje predstavnike na žrijebanju parova ovogodišnje završnice Kupa Radivoja Koraća koje će se održati u utorak u Beogradu.

Takođe, klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15. do 18. februara ove godine donijeti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine.

KK Crvena zvezda Meridianbet ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namjere da umanji uspjeh preostalih šest klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i posljednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022. godine – bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja!

Prošlo je sedam mjeseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba.

Pravila su jasna, ali se ne primjenjuju.

Po onoj narodnoj "svi se prave ludi" KK Crvena zvezda Meridianbet treba da prihvati ovo ćutanje i "ozakoni" nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo?

KK Crvena zvezda Meridianbet je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije!

Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprimstvu uvijek zahvalni.

Međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na "elektronskoj sjednici" UO u decembru 2022.) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rješenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane "Čair" i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena!

KK Crvena zvezda Meridianbet zato i na ovaj način, podsjeća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da "samo" počne da primjenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije!

Јer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati KK Crvena zvezda Meridianbet ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?