latinica  ћирилица
24/01/2023 |  13:18 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

Čubrilović: Restrukturisanje ŽRS dalo značajne rezultate

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović održao je sastanak sa rukovodstvom Željeznica Republike Srpske, konsultantima koji su angažovani na projektu restrukturisanja i članovima tima Јedinice za implementaciju i upravljanje projektom.
Čubrilović sa rukovodstvom ŽRS - Foto: RTRS
Čubrilović sa rukovodstvom ŽRSFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o provođenju preuzetih obaveza i određivanju daljih koraka, metodologije i zakonom propisanih aktivnosti kada je riječ o restrukturisanju Željeznica Republike Srpske, u skladu sa saglasnošću Svjetske banke na produžetak trajanja kredita iz međunarodnog sporazuma u okviru projekta restrukturisanja, koja je dobijena u decembru prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Čubrilović je istakao da je restrukturisanje Željeznica izuzetno složen proces, ali da je proces restrukturisanja do sada ostvario značajan napredak i da su vidljivi rezultati implementacije predloženih mjera i aktivnosti.

On je naveo da je proces restrukturisanja jedan od prioriteta Vlade Republike Srpske, sa ciljem uspostavljanja sistema koji je finansijski održiv i profitabilan.

Sagovornici su ocijenili da se proces restrukturisanja Željeznica provodi odgovorno, uz poštovanje zakonskih procedura, uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza, Vlade Srpske i nadzor Svjetske banke, koja je dostignuti stepen realizacije projekta ocijenila zadovoljavajućim.